keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Kretliinin jäähyväishuivi


Kun tuli tieto, että ihana, paikallinen lankakauppani Kretliini lopettaa, ostin sieltä monta kerää tätä Dropsin ihanaa Babyalpaka silk -lankaa ja ajattelin, että teen niistä itselleni Kretliinin jäähyväishuivin. Etsin mallia, johon käytetään montaa eri väriä ja löysin tämän. Tai no, on sitä tehty myös yksivärisenä, mutta tämä sopi minusta hyvin myös tehtäväksi monella eri värillä.  


Valitsin värit työn edetessä ihan mututuntumalla sen enempää niitä suunnittelematta.  Työn edetessä hoksasin, että olisin voinut sekottaa värejä enemmänkin, joten tuossa alussa raidat ovat yksivärisempiä ja lopussa käytin niissä kahta eri väriä.  


Odotin kovasti, että pääsen neulomaan tätä, mutta sitten neuloessa tuli vähän sellainen blaah-olo, että eihän tästä tule yhtään nätti!  No, annoin mennä vain ja ajattelin, että ehkä tämä sitten valmiina on ihan jees.  En mielellään jätä mitään työtä kesken. En itse asiassa noudattanut ohjetta tuossa lopussa, kun tein matkan varrella pieniä muutoksia enkä ollut varma onko silmukoita oikea määrä tuossa alaosassa, missä pitäisi oikeasti olla sellainen pitireuna.  Niinpä tein siihen ihan vain ainaoikein reunuksen.  Nyt kun se on valmis, niin tykkään siitä tosi paljon!


Näitä kaikkia värejä tietenkin jäi ja aloin tekemään tuosta tummasta roosasta huivin kanssa sopivaa pitsimyssyä,  mutta arvatenkin lanka loppui kesken ja jouduin tilaamaan sitä lisää...  Adlibriksellä on onneksi tosi kattavasti Dropsin lankoja, kai niitä täytyy nyt sitten vain alkaa tilaamaan sieltä.  Postareitakaan ei tule, jos tilaa vähintään 10 eurolla.  


Malli: Pamuya Shawl  (Ravelryssä, maksullinen)
Lanka: Dropsin Babyalpaca silk, eri värejä
(70 % alpakka, 30 % silkki. 50 g / 167 m) Menekki 167 g
Puikot: 4 mm Knit pron pyöröt

lauantai 24. syyskuuta 2016

Matkamiehen Navooh


Tätä Eva Kuehlmannin Navoohia on kehuttu monessa blogissa.  Nyt kun huomasin, että meillä on talossa pipovajausta, niin tämä oli yksi niistä pipoista, jonka ajattelin tehdä  armaalle puolisolleni.  Hänellä oli sopivasti syntymäpäivät ja oli juuri lähdössä Åreen melomaan, juuri sopiva lahja siis pohjoiseen menevälle reissumiehelle! 



Ei ainakaan reissussa päätä palellut!  Pyysin häntä ottamaan pipokuvia reissusta, että olisin saanut autenttisessa ympäristössä otetut blogikuvat, mutta eihän se mitään muistanut kuvata...  No, muita kuvia reissusta on nähtävissä miesten yhteisblogista PoksAdventure.


Tänään olimme sitten Hyyppäänvuorella retkeilemässä, joten otin kuvat siellä.  Vähän on ehkä turhan lämmin pipo syyskeliin, mutta eipähän ainakaan palellut :-).  Tämä on siis enemmän sellainen lämmin talvipipo, sillä lanka on suht paksua ja täyttä merinovillaa ja lisäksi pipon alareuna tuonne aika korkealle asti on kaksinkertaista neulosta.  Tein yhdistämisen ensin liian löysästi ja sitten kiristin lankaa liikaakin, joten vuoren reunakohta näkyy kireänä rantuna.  No, ensi kerran ehkä osaan tehdä sen paremmin.  Aijon siis ehdottomasti tehdä tämän joskus vielä uudestaan.  

Tein piposta vähän lyhyemmän kuin mitä ohjeessa sanottiin ja aloitin päälakikavennukset 19 cm kohdalla.  Eipä haittaa, vaikka aloittaisi ne seuraavan kerran vielä aiemmin.  Mutta hyvä on noinkin. Kovasti on puoliso pipoon tykästynyt!  Jee!


Malli: Navooh (Ravelryssä, maksuton)
Lanka: Drops Merino Extra Fine (100 % merinovilla, 50 g / 105 g)
Puikot: 3,5 mm ja 4,0 mm Knit pron pyöröt

sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Pieni olkalaukku




Teki mieli ommella jotain. Mies on tänä viikonloppuna saanut sen verran paljon harrastusaikaa, että nyt oli minun vuoroni. Isomman neitokaisen luokkakaveri toivoo kuulemma synttärilahjaksi myös laukkua sen jälkeen, kun tein toiselle kaverille sen Totoro-laukun. Ihan niin suuritöistä en nyt tehnyt, mutta tällaisen pienen olkalaukun nyt kuitenkin. Vielä on epäselvää, viettääkö tämä kaveri edes synttäreitä, mutta voihan tämän silti antaa.  


Kankaana käytin paksuhkosta kankaasta olevaa tyynyliinaa, jonka nappasin kahdella eurolla kirpparilta, kun oli niin nättiä kangasta. Taakse ompelin neitokaisen toiveesta tuon "Käsintehty"-lapun.



Vuorikangas on paikallisesta kangaskaupasta ja sen koko oikeastaan määritteli laukun koon, kun sitä oli juuri ja juuri tuon verran. Olkahihna on säädettävä.  Vielä sitä kangasta jäi sen verran, että siitä tulisi pari meikkipussia.  Mutta ennen niiden ompelua on ostettava paikallissesta yhtä nättiä, pinkkikuviollista vuorikangasta. 

Mutta kovin oli nopsa tehdä tämä. Tunti siinä meni korkeintaan. Yksi juttu olisi pitänyt vain tehdä toisin, toivottavasti muistan tehdä sen ensi kerran toisin. 

sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Syyspipa


Halusin ja tarvitsin itselleni merinovillaisen, ohuen syyspipan. Paikallisen lankakakaupan loppuunmyynnissä oli kaikki baby merinot jo loppu, joten tilasin niitä ensin Adlibriksestä ja sen jälkeen ostin vielä muutamaa sävyä lähikaupungin lankakaupasta, niin kuin kaksi kerää tätä ihanan suomenlipunsinisen väristä lankaa vihreää syystakkiani ajatellen.  Sen kanssa kun ei ole ollut mitään hyvää pipoa.    


Löysin tämän ohjeen Ravelrystä, kun etsin ohuella langalla tehtyjä pipoja.  Minusta tässä oli hauskat nuo pitkät ja toistensa päällä risteilevät palmikot. En muista tuollaisia ennen nähneeni. Yleensä palmikot ovat sellaisia tiukasti toistensa ympäri meneviä. 


Ensimmäisen ja toisen palmikonkierron välissä on osioita, joissa on 3 o 3 n -joustinneuleen asemesta 6 o 6 n, mutta en oikein tykännyt siitä.  Niissä kohdissa nuo risteilevät nauhat menevät ikään kuin yhteen eivätkä näytä olevan erillisiä.  Niinpä tein seuraavan kerran sen kohdan tultua niin, että loin niiden 6 o silmukan keskelle yhden rivin nurjia (eli 3 o, 1 n, 3 o), jotta ne pysyvät erikseen. Ja noihin alempiin kohtiin tein sen jälkikäteen nurjalla puolella.  En tiedä, ymmärsikö tästä nyt kukaan mitään :-).


Yöksi laitoin sen ilmapallon päälle ja sumutin kosteaksi (paitsi resorin kohdalta). Vähän oikeni tuo päälaen suippous.  Tykkään tuosta kyllä tosi paljon! Voisin tehdä noita joskus lisääkin.  On sopivan kireä joustinneuleen kohdalta ja muutenkin sopivan kokoinen.  

Ai niin, aloitin päälakikavennukset 2 riviä aiemmin kuin ohjeessa. Eipä sillä ole suuri merkitys, mutta ei tullut ihan niin pitkä kuin ohjeen mukaan olisi tullut. Niin ja tein pipon vähän pienemmillä puikoilla, että piposta tulisi tarpeeksi napakka, kun oma käsialani tuppaa usein olemaan vähän löysähkö. Muuten tein ohjeen mukaan.


Malli: Spinster Slouch. Löytyy Ravelrystä, ilmainen. 
Puikot: Resorissa 2,5 mm, muualla 3,5 mm pyöröpuikot
Lanka: Drops Baby merino (100 % baby merino, 50 g / 175 m. Menekki 63 g)

perjantai 2. syyskuuta 2016

Ompelujuttuja


 Aina silloin tällöin ehtii jotain ommellakin. Tällaiset pussit tein yksi päivä, kun olin yksin kotona. 

Tässä isommassa sain vihdoin käyttää tuota pientä moniväristä tilkkua, joka on peräisin lähikaupungin verhoomon jämäkankaista. Pussukka odottaa nyt lahjajemmassa uutta omistajaansa. 


Sitten tein itselleni kännykkäpussin, johon käytin viimeisen Pia Westerholmin silityskuvan. Oli pakko tilata niitä heti lisää, niin ihania minusta ovat! (Tilaaminen onnistuu helposti täältä.)


Pari päivää sitten ompelin pienemmän neitosen kaverille lahjaksi kissalakun:


Hihnaksi ompelin pyöreän kuminauhan, jossa on kiristysnamiska (mikä se on nimeltään?), josta nyörin pituutta saa säätää.  Sisälle mahtuu sopivasta kännykkä ja lompakko tai muita tärkeitä aarteita :-). 


Jonkin aikaa sitten ompelin myös toisen kissan ihan koemielessä.


Se matkusti postitse miehen tädille puikkokissaksi. 


Sellaista.