sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Teesydänsukat


Tässä ensimmäinen "teelankatyöni" eli sukat, joihin käytin sitä teellä värjättyä lankaa.  Vähän näissä piti muuttaa mallia ja purkaa ja tehdä uudestaan, mutta nyt ovat valmiit. Jätän nämä ihan omaan käyttöön. 
 
Ei ole kyllä toi kirjoneule mun juttu, ei.  Noissakin sydämissä oli pisimmillään 9 silmukan juoksuja, joita sitten piti sitoa.  Höyryttäminen kyllä auttaa jonkin verran, mutta uh.... Tosi vaikea saada tasaista jälkeä.  Ja sitten huomasin, että sydämet kannattaisi tehdä alhaalta ylöspäin eikä päinvastoin. Tulisi paremman näköiset.  Seuraavaksi taidan tehdä pelkkää raitaa...
 
 
Malli: Perussukka jälkeenpäin tehdyllä nauhakavennuskantapäällä
Lanka: Dropsin Fabel (75 % villaa, 25 % polyamidia. 50 g / 205 m), keltainen värjätty teellä.
Puikot: 2,5 mm Cubiksit

maanantai 16. maaliskuuta 2015

Käsille kans


Roam fusion -lankaa jäi vielä sopivasti lapasia varten.  Jotain uutta piti taas kokeilla, joten tein näihin intialaisen peukalokiilan.  Olin ottanut sen ohjeen jo kauan sitten Puikkomaisterin blogista, mutta innostuin kokeilemaan sitä vasta, kun näin sen taas ihanassa Pehmeitä paketteja -blogissa.
 
 
Intilainainen peukalokiila on minusta helpompi tehdä kuin tavallinen, sillä lisäykset tulee aina samaan paikkaan ja joka kierroksella.  Ei siis tarvitse laskea silmukoita eikä kierroksia, kunhan osaa lopettaa oikeassa kohdassa. 
 
Vähän sen on minusta jotenkin hassun näköinen, ehkä siksi en ole siitä aiemmin innostunut.  Mutta istuu käteen tosi hyvin!  Näitä aijon kyllä tehdä jatkossakin!
 
 
Malli: Peruslapanen intialaisella peukalokiilalla
Lanka: Roam Fusion 4Ply (75 % villaa, 25 % nylonia. 100 g / 370 m)
Puikot: 2,25 mm 15 cm koivuiset Knit Prot

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Ihanat, aivottomat sukat!

 
Uuu, jotkut langat ne osaavat yllättää!  Ostin tämän keränTampereen Kädentaitomessuilta vuonna 2013 ja vasta nyt se pääsi puikoille.  Ja tulipa siitä ihanaa jälkeä! Joskus kun lanka näyttää kerällä hyvältä, mutta neulottuna tulos onkin jotain aivan muuta. Mutta tästä tykkään valmiina tosi paljon!  Ihanat sävyt ja tuollainen eläväinen pinta. Oih!
 
 
Neuloin sukat Cubikseilla ja ne on kyllä aivan superit!  Tein sukat varpaasta varteen ja kärjen lisäyksissä ne eivät olleet kovin hyvät, kun ovat niin tylpät, mutta muuten tykkään niistä tosi paljon!
 
Oli kyllä niin rentouttavaa neuloa välillä jotain täysin aivotonta.  Pitäisköhän jatkossa pitää koko ajan yhdet sukat työn alla?  Jotta tulisi kuitenkin jotain uutta opittua, niin kokeilin uutta kantapäätä.  Hyvä, minulle uusi kantapään ohje löytyi täältä.  Ja se oli kyllä tosi helppo!  Kantapään silmukat jätettiin sukkaa neuloessa apulangalle ja kantapää tehtiin jälkikäteen.  Olen tehnyt niin aiemminkin, mutta tämä oli vielä helpompi kuin se aiempi tapa, sillä tässä tehtiin kavennukset aina joka toisella kierroksella, joten ei tarvinnut koko ajan laskea kerroksia.  Näitä teen kyllä jatkossakin! 
 
 
Silmukointi on ollut aiemmin hankalaa, mutta nyt löysin siihenkin hyvän ohjeen, nimittäin tämän.  Kyllä tuli hieno kantapään lopetus, kun tein sen tuolla ohjeella! Suosittelen!
 
Sukissa on 12 s puikolla, kun 14 on tuntunut olevan liikaa. Ehkä tuo 12 on hintsusti liian vähän, kun silmukat tuppaavat venymään tuossa jalkapöydän kohdalla.  Pitäisiköhän tehdän ensi kerran 13 s / puikko...
 
Tykästyin tähän lankaan niin, että tekisi mieleni ostaa sitä vielä lisää.  Ainakin Sentikka näyttää myyvän sitä.  Siellä olisi yksi toinenkin ihana sävy myynnissä... Sinisävyinen kerä minulla onkin.  Loppukerästä tulee vielä lapaset, jotka ovatkin jo puikoilla :-)
 
 
Malli: Varpaasta varteen, nauhakavennuskantapää (onko sellaista nimeä?)
Lanka: Roam Fusion 4Ply (75 % villaa, 25 % nylonia. 100 g / 370 m)
Puikot: 2,5 mm Cubiks

Kadonneiden tilalle

Silmukkamerkkini ovat vähitelleet kadonneet, joten ei auttanut kuin tilata lisää korurenkaita ja näprätä uusia tilalle.  Nyt riittää taas joksikin aikaa! Tarvikkeina on käytetty koruvarastosta löytyneitä lasi- ja puuhelmiä, korupiikkejä ja kalotteja.



torstai 5. maaliskuuta 2015

Keväinen lehtipipa


Keltaisen keväthuivin seuraksi piti tietenkin saada keltainen kevätpipa!
 
Mallissa tehtiin ensin tuo reunakappale, joka yhdistetiin renkaaksi. Sen yläreunasta poimittiin silmukat ja tehtiin lopuksi päälaki. Nyt olin vähän laiska enkä seurannut ohjeita, vaan tein päälaen oman mielen mukaan.
 
 
Ensin taisin bogata tämän mallin Missä neuloimme kerran -blogista ja sen ohje löytyy Ravelrystä. Neulomiskokemuksena pipa oli perin mukava! Ehkä voisin tehdä tämän seuraavan kerran jostain reouheammasta langasta.
 
 
Malli: Sprig cloche
Lanka: Dropsin Cotton Merino
(50 % merinoa, 50 % puuvillaa. 50 g / 110 m)
Puikot: 3,5 mm

sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Tulkoon kevät!

 
 
Ajattelin jo talvella, että kevääksi minä haluan keltaisen huivin ja hamstrasin Dropsin alesta keltaista Cotton Merinoa tätä projektia varten jo hyvissä ajoin.  Huiville piti keksiä jokin paksummalle langalle suunniteltu malli ja tämä Garden View Shawlette oli juuri sellainen.  Pidän valtavasti lehtikuvioista ja siksi tämä malli oli aikanaan kiinnittänyt huomioni.  Malli löytyy Ravelrystä ja on ilmainen.
 
 
Aluksi ohjetta lukiessani se vaikutti jotenkin hankalalta ja sekavalta (Miten homma etenee? Mitä kaavioita käytetään milloinkin?), mutta neulominen oli itse asiassa tosi simppeliä, kun vain hoksasi mitä missäkin kuviossa tapahtui.  Jos ohjeen oikein ymmärsin, olisi huivista tullut suht kapea. Itse en oikein pidä kapeista huiveista, joten tein noita leveneviä osia 4 lehden verran, sitten kahden lehden verran tasaisia osia ja sitten taas 4 lehden verran kapenevia osuuksia.  Ohjeen oppi ulkoa ja sen jälkeen neulominen olikin tosi nopeaa ja huivi valmistui rivakasti.
 
 
Nyt on kevääksi auringonkeltainen huivi!
 
 
Lanka: Dropsin Cotton Merino (52 % merinoa ja 48 % puuvillaa,
50 g / 120 m. Menekki 190 g)
Puikot: 4 mm / 80 cm Knit pron pyöröt

Teelankaa!


Olemme neulojaystäväni kanssa myös intohimoisia teen juojia ja päätimme yhdistää nämä kaksi värjääämällä teellä lankaa :-).  Ohjeina käytimme tätä Punomosta löytynyttä ohjetta.
 
Etukäteen olin purkanut langat vyyhdeille. Olin tätä varten varannut Dropsin Fabelia, josta voisin tehdä sukkia, sekä Dropsin Baby Merinoa, josta voisin tehdä sitten huivin.  Sohvalla istuessani ja lankoja vyydittäessäni join erinomaista maustamatona valkoista teetä vanhasta kanamukistani.
 
 
Kaverin luo päästyäni puretimme langat etikkaliemessä 45 minuutin ajan. (1 osa etikkaa, 8 osaa kädenlämpöistä vettä.)
 
 
Samaan aikaan keitimme mustaa, vanhentunutta teetä saman ajan.
 
 
Sitten vain siivilöimme teenlehdet pois ja kaadoimme teeliemen vyyhtien päälle.  (Sitä ennen vyyhdeistä oli puristettu etikkavesi pois.)  Siellä saivat lillua ehkä vajaa pari tuntia, jonka aikana joimme erinomaista matea ja neuloimme henkeviä jutellen.
 
 
Kotona vyyhdit kuivumaan ja aamulla tarkkailemaan lopputulosta: ruskean asemesta langoista tulikin okrankeltaisia!  Mutta ei paha - nyt vain miettimään, mitä langoista tekisin.  Tässä kokeilussa värjäsin vain Fabelit eli sukkalangat.  Joku ilta voisin värjätä myös nuo Baby Merinot, joko teellä tai sitten sahramilla!