sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Unelmanpehmeä kiekko

 
Tämä oli kyllä varsin hauska malli!  Ja ihana lanka! Kerrassaan onnistunut neulomus siis ainakin omasta mielestäni.  Tämäkin lanka on Sanskin ja värinsä tämä on saanut verihelttaseitikkien lakeista.  Kuvissa se ei ehkä näy, mutta väri on ihanasti sellaista semisolidia eli värisävy ei ole täysin tasainen, vaan ihanan vivahteikas.  Ja tämä lanka on kyllä ihanan pehmeää.  Tämän kun kietoo kaulaansa, niin ei palele eikä kutita!
 
 
Ohjeen löysin jo jokin aika sitten Ravelrystä, mutta vasta nyt oli olemassa siihen täydellisesti mätsäävää lankaa ja ihminen, kenelle ajattelen tämän käyvän täydellisesti! Huivi on lämmin, mutta sen verran pieni, että se mahtuu hyvin takin alle.  Toisaalta sen voi laittaa myös harteille, mutta luulen, että sillä tavoin ei huivin saaja sitä tule pitämään.  
 
Malli oli hauska neuloa ja se edistyi nopeasti (laskujeni mukaan huiviin meni yhteensä noin 15 tuntia).  Pitsiosuudessa on vain kahdenlaisia rivejä ja mallikerta on sen verran lyhyt, että sen oppi helposti.  Suosittelen!
 
Ja tätä lankaa aijon ehdottomasti tilata tai ostaa lisää.  Toivon Sanskin tulevan joskus näille seuduille myyjäisiin tai messuille, että pääsen hypistelemään lankoja ja ihastelemaan värisävyjä luonnossa. 
 
 
Lanka: Sanskin 100 % merino 50 g / 235 m (menekki 96 g)
Malli: Kiekko (Ravelrystä, maksullinen)
Puikot: 4 mm  

Aroniakuura


 
Sanooko Sanski & Rukki ja Rautapata teille jotain?  Minä törmäsin siihen ensimmäistä kertaa tänä syksynä.  Sanski kehrää koirankarvalankaa ja myy mm. luonnonvärjättyjä lankoja sekä värjäystarvikkeita. Luonnonvärjättyä suomenlampaan villaa näkyy paljonkin, mutta en muista ennen nähneeni missään luonnonvärjättyä merinoa.  Tilasin sitä jokin aika sitten kahteen huiviin (molempiin kaksi 50 g vyyhtiä), joista tässä ensimmäinen. Tämä lanka on värjätty marja-aronialla ja sävy tumman violetti. Lankalaatu on merinoksi varsin erikoista: todella tiukkakierteistä (soveltuu kuulemma sukkiinkin) ja melkein narumaista. Valmis tuote on kuitenkin ihanan pehmeä. 
 
 
Malli on Kuura, mutta lanka ei riittänyt enää viimeiseen pitsikerrokseen.  Minusta reuna on hyvä noinkin, mutta olisihan huivista tullut tietty isompi jos lankaa olisi ollut enemmän.  Kuvat eivät tähän vuodenaikaan ole kovin häävejä, mutta tässä nyt jotain. 
 
 
Lanka: Sanskin 100 % italialainen merinolanka, 50 g / 235 m (menekki 100 g)
Malli: Kuura
Puikot: 4,5 mm

sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Äh ja voih


Toinen yritys.  Nyt tein tämän Fireflies rising - huivin uudestaan, mutta ohuemmasta langasta. Neulominen tapahtui pääosin Prahan-matkalla bussissa ja lentokoneessa, loput kotona telkkarin ääressä. Tein tämän jouluksi yhdelle tyypille, mutta en sittenkään tiedä onko tämä sille hyvä, vai kenties liian pieni tai väärän värinen tai kutittaako tämä? Äh.
 
 
Ja kuvauskin oli hankalaa, kun on niin pimeää.
 
 
Malli: Fireflies rising (Ravelrystä, maksullinen)
Lanka: Drops: Alpaca (100 % alpakka, 50 g / 167 m, menekki 108 g)
Puikot: 3,5 mm