torstai 21. helmikuuta 2013

Villapaita uusiokäyttöön

 Olin ostanut aikapäivää sitten huopuneen lapsen villapaidan, jossa oli minusta ihanat värit.  Nyt sitten muun perheen ollessa mummolassa tein villapaidasta nämä kahdekan kännypussia. 

Tein ensin tuon, jossa on tuo kettunappi.  Siinä on saumat sisällä ja myös sininen, jotain kiiltävää kangasta oleva vuori. Muut päätin tehdä niin, että saumat on ulkopuolella, minusta se kävi hyvin tuohon huopakangasmaiseen materiaaliin.  Kettupussukassa on kiinnityksenä kuminauha, noissa muissa pellavanarua, jonka päässä on 1-3 puuhelmeä ja joka kiedotaan napin ympärille.  Pysyy siinä aika tiukasti.  Puunapit on pelastettu kirpparilta ostetusta ja hyvin palvelleesta puuvillaneuleesta, jonka hihat kuluivat lopulta ihan rikki ja jonka siis jouduin laittamaan pois.  Pelastin siitä kuitenkin nuo kauniit puunapit.  Tuo yksi pieni, pyöreä pitsi on ystävän antamasta joulukortista (Kiitos K. <3 ) ja pitsinauha taasen jäi siitä työhameesta, jonka tein tässä taannoin.  Sopi hyvin noihin pusseihin sävynsä puolesta. Tuon vasemmanpuoleisen otin itselleni työkännyn pussiksi.


Näiden olalle laitettavien kännykkäpussien nauhaa mietin pitkään ja ostin niihin jo 9 m viininpunaista vinokanttia, mutta päätin sittenkin virkata nauhat kaksinkertaisesta villalangasta (Dropsin Merino Extra Fine). Pituus on 110 cm, sillä se venyy sitten, kun pussissa on tavaraa.  Kokeilin vähän erilaisia kiinnitystapoja enkä oikein vieläkään tiedä, mikä olisi paras, mutta katsotaan miten nuo nyt pitävät.  Meinaan pitää itselläni tuon keskimmäisen, muut laitan lahjajemmaan :-) Tuo yläreuna on muuten villapaidan alareunasta.  

Vähän harmittaa, kun en ottanut kuvaa villapaidasta ennen sen paloittelua, mutta täytyy muistaa ottaa ensi kerran kuva, kun alan tuunaamaan jotain vanhaa vaatekappaletta uuteen uskoon... Tutkiskelen kirpparipöytien antimia aina tällainen tuunaaminen mielessä, mutta aika harvoin on myynnissä kauniin värisiä, täyttä villaa olevia vaatteita. 

lauantai 16. helmikuuta 2013

Rusettisäärystimet itselle

Ja... tadaa: tässä ihan itselle tehdyt rusettisäärystimet.  Idea on Anu Harkin yllätyskeräsukista, mutta sillä erotuksella, että tällä kertaa ostin langat (Dropsin Karismaa paitsi että tein resorit Novitan seiskaveikasta, kun sitä sattui olemaan kotona harmaana) ihan tähän tarkoitukseen ja tein siis säärystimet enkä sukkia.  Silmukkamäärä on seuraavanlainen (puikot 3,5 mm): Aluksi 4 x 12 silmukkaa ja 15 kierrosta 2 o 2 n -resoria. Sitten sileää neuletta 58 kerrosta, jonka jälkeen kavennetaan tasavälein 8 silmukkaa eli puikoilla on 4 x 10 silmukkaa.  Niillä neulotaan vielä 25 kierrosta ja lopuksi taas 15 kerrosta 2 o 2 n -resoria.  Lopuksi sidoin yläreunaan silkkinauharusetin.  

Tein näistä  tarkoituksella kapeammat kuin niistä yllätyskeräsukista, ne kun ovat  ylhäältä vähän liian löysät (ainakin jos alla on vain sukkikset).  Mutta nyt tuli mieleen, että säärystinten ei tarttis olla niin tiukat kuin sukkien...  Sisäkäytössä nämä ovat just hyvät, mutta jos haluaisi, että menisivät löysemmin kengän päälle, niin silloin kannattaisi jättää nuo kavennukset pois.  Mutta tällaiset niistä tuli, tässä kuvat sekä ilman kenkiä että kenkien kanssa.



Sininen lokkipipo

Nonni, nysse on valmis.  Lanka loppui siis kesken, mutta eipä tuo toisen värinen tuolta päälaelta niin näy.  Malli ("Lokki") on Pipo on pääasia -kirjasta ja lanka Cascade heathers.  Paitsi siis päälaki, joka on kaksinkertaista Cascade Heritage Silk Paints -lankaa, sitä kun jäi miehen kaulurista ja oli suunilleen saman väristä... Kavensin tämänkin pipon nopeammin kuin mitä ohjeessa oli enkä tehnyt sitä nurjaa kerrosta tuon palmikkokuvion jälkeen, kun en halunnut siitä baskerimaista.  Ja tässä se nyt on, oon ihan tyytyväinen.


keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Tsirp tsirp!

Tällaisia virkattuja kevätlintuja tein viime viikolla myös.

Ostin ohjeen Ravelrystä ja tein sillä nämä kolme.  Vähän harmitti, kun valitsin noin tummia värejä.  Tekisi mieli tehdä noita vielä vähän eri väreillä, mutta nyt en jaksa... Lintujen sisällä on pumpulia, takana huopakangas ja siinä rintakoruneula, jolla tipin saa rintaan sirkuttamaan :-)


Turkoosi Delilah

Hei taas!

Halusin tehdä itselleni turkoosin pitsipipon ja koska Delilah-mallista oli jo hyviä kokemuksia, valitsin malliksi sen (koko M/L.).  Lankana käytin Dropsin Baby Merinoa ja pipoon riitti yksi kerä.  En vaan tykännyt pipon pitkulaisesta mallista, vaan tein päälaen kavennukset nopeammin.  Laitan ne tähän, jos joku haluaa tehdä samanlaisen :-).

Aloita kavennukset, kun pipon korkeus on n. 18 cm.
1. Kavenna 3 silmukan pitsikuvion kohdalla seuraavasti: Nosta 1 o neulomatta, neulo 2 oikein yhteen ja vedä neulomatta jätetty kavennettujen silmukoiden yli. Neulo muut kuten aiemmalla kierroksella.
2. Kavenna kaikki 2 nurjan silmukan kohdat 2 nurin yhteen, muut kuten aiemmalla kierroksella.
3. ja 4. krs: ei kavennuksia
5. Kavenna kolmen nurjan silmukan kohdat yhdeksi nurjaksi. (Nosta 1 n neulomatta, neulo 2 n yhteen ja vedä neulomatta jätetty kavennettujen yli. Neulo muuten normaalisti.
6. ja 7. krs: Ei kavennuksia eli neulo koko kierros 2 o 1 n
8. Kavenna kahden oikean silmukan kohdalla 2 o yhteen, muuten normaalisti.
9. Ei kavennuuksia eli 1 o 1 n.
10. Kaikki silmukat 2 o  yhteen. Katkaise lanka, vedä silmukoiden läpi ja päättele. 

Nyt piposta tuli minusta oikein sopiva. 

Tällä hetkellä puikoilla on erään huivin lisäksi Pipo on pääasia -kirjasta Lokki-niminen pipo, mutta lanka loppui kesken eikä sitä näytä saavan enää mistään :-(.  Ei kellään sattuisi olemaan Cascade heathers -lankaa väriä 9457....?


keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Kaksi lahjapantaa ja yhdet aluslapaset

Heippa taas!

Nyt on tullut tehtyä pienempiä töitä, kuten nämä lahjaksi tehdyt Lina-pannat. (Ohje muokattu tästä pipon ohjeesta.)

Violetti on tehty Dropsin Big Merinosta. Silmukoita on 100 ja puikot 4 mm.  Tein ensin 4 krs, sitten palmikonkierto, 10 krs, palmikonkierto ja vielä 3 kierrosta + päättelykierros.

Turkoosi panta on tehty Dropsin Merino Extra Fine -langasta. Silmukoita myös 100 ja puikot 4 mm.  Kierroksia ensin 6, palmikonkierto, 10 krs ja lopuksi 5 krs + päättelykierros. 






Ja tässä huonosti kuvattuna 4-vuotiaalle tehdyt aluslapaset talvihanskojen alle.  Ovat Dropsin Alpakkalankaa, puikot 3 mm (olisi voinut tehdä 2,5 mm puikoilla, niin olisi tullut napakampaa - oli sen verran ohutta tuo lanka) ja silmukoita 4 x 10. Resori + lapasten selkämys on 2 o 2 n -joustinneuletta.